Electric Superbike Twente

Electric Superbike Twente.

Momenteel zitten we op een cruciaal moment in de energietransitie. We staan op het punt de interne verbrandingsmotor te verlaten en over te gaan op elektrische motoren.

Elektrische motoren hebben niet alleen een betere en efficiëntere energie omzetting, ze zijn ook enorm krachtig. Om deze positieve eigenschap van het elektrisch rijden uit te lichten aan het publiek is in 2017 Electric Superbike Twente opgericht.

Met dit project wil Electric Superbike Twente dus laten zien dat elektrisch rijden niet alleen goed is, maar ook heel erg leuk! Het team gaat vanaf 2018 mee doen aan het MotoE kampioenschap.

Voor dit kampioenschap zullen zij een hoog presterende en efficiënte motorfiets bouwen die mee kan doen voor een podiumplek. Deze motorfiets zal geheel vanaf de grond af worden ontworpen. Hierdoor komen studenten in aanraking met duurzame technologieën en hopen we veel te leren over alle facetten van het ontwikkelen van een elektrische motorfiets.

Electric Superbike Twente is echter nog op zoek naar sponsoren om dit mooie project te steunen. Mocht u interesse hebben, schroom niet om Electric Superbike Twente een bericht te sturen.

Meer informatie is te vinden op onze website.