Energica levert de motorfietsen voor de FIM Moto-e World Cup

12 december 2017

Energica levert de motorfietsen voor de FIM Moto-e World Cup

De FIM Moto-e World Cup wordt werkelijkheid in 2019, een tijdperk vol spanning voor de motorsport; Duurzame en Milieubewuste wedstrijden met elektrische motoren.

Dorna maakt de nieuwe leverancier bekend in de vorm van het innovatieve Italiaanse Energica.

Energica, de enige fabrikant gekozen door Dorna voor de Moto-E, komt uit het hart van de racerij.

De ziel van Energica Motor Company S.p.A is ontstaan van uit de geschiedenis en tradities van haar natuurlijk omgeving, het Italiaanse Motorvalley.

Energica is afgeleid van de eCRP 1.4 die tweemaal wereldkampioen en Europees kampioen met elektrische racemotoren is. Na twee jaar racen is dit doorontwikkeld naar de straatversie.

 

Bij het ontwerpen en fabriceren van de motor heeft de knowhow van de CRP-group een belangrijke rol gespeeld. Dankzij de techhieken gebruikt in de lucht- en ruimtevaart en F1 zijnde ontwikkelingstijd en tijd voor het productierijp maken aanzienlijk verkort. 

Energica motoren zijn verkijrgbaar in Europa en de Verenigde Staten. Tussen de 3 beschikbare modellen, variërend tussen de de 80 en 107 kW, is de Energica Ego. Dit model zal door de teams in een getunde uitvoering gebruikt worden.

Alle Energica-modellen zijn uitgerust met DC-snelladen, waardoor de motorfietsen in minder dan 30 minuten kunnen worden opgeladen.
Energica is de eerste en enige fabrikant van elektrische motoren die de DC Fast Charging-technologie op basis van CCS Combo (Combined Charging System) gebruikt.

Energica levert elektrische motoren voor FIM Moto-e World Cup

"We zijn er trots op dat we door Dorna gekozen zijn, hiermee benadrukken we onze toewijding." zegt Livia Cevolini, CEO Energica Motor Company S.p.A. "De Passie voor motoren heeft ons zover gebracht, het bouwen van de nieuwe droommotoren in het hart van de Italiaanse Motorvalley, Modena. We hebben het elektrisch rijden naar een nieuw niveau gebracht; elke Energica ondergaat tal van kwaliteits- en prestatiecontroles en onze R&D afdeling is altijd gefocust op nieuwe technologieën en hun directe toepassing. Onze geschiedenis ligt in het racen en deze passie is nooit vervaagd. Moto-e is een uitstekend project. Uiteindelijk is dit wat we hoopten, na onze race jaren, kan er een professionele een landurige ervaring opgedaan worden, dankzij Dorna."

Vito Ippolito, voorzitter van FIM, licht toe: "De FIM is erg blij om de ontwikkeling van nieuwe technologieën te ondersteunen, waarvan de nieuwe FIM Moto-e Word Cup een voorbeeld is." Energica bewijst een betrouwbare en deskundige leider in deze sector te zijn en met de hooggekwalificeerde ondersteuning van Dorna zijn we zeker dat we de weg naar succes nemen."

Carmelo Ezpeleta, CEO van Dorna Sports, voegt hieraan toe: "De FIM Moto-e World Cup is een nieuw en opwindend project voor Dorna, en het maakt ons erg trots om aan te kondigen dat Energica de leverancier zal zijn in deze nieuwe onderneming. Wij geloven in uitmuntendheid, kwaliteit en prestaties en we kunnen geen betere medewerker bedenken om het FIM Moto-e World Cup te lanceren. Energica is een toonaangevend en innovatief bedrijf en we kijken uit naar het ongelooflijke sensatie van samen elektrisch racen."

Bron: www.electricmotorcycles.nl


Naar het overzicht