Elektrische Motor (straatversie) rijdt Isle of Mann TT

07 juni 2017

TT 2017: MCN schrijft geschiedenis met de eerste rondes met een elektrische productie motor!

Adam Child gaat de geschiedenis boeken in als de eerste rijder die met een straat legale elektrische productie motor tijdens "the Isle of Man TT" een volledige 60.72 km lange ronde aflegde, met 20% resterende capaciteit!

Op vrijdag avond heeft Child, op het afgesloten circuit, een ronde gereden met een gemiddelde van 120,36 km/h. Zaterdag verbeterde hij deze tijd naar 128,15 km/h. Waarna hij op zondag het nog beter deed met 129,9 km/h met een tijd van 28 minuten en 2,74 sec. Deze tijd zou goed genoeg zijn voor de 2e plaats in de eerste gehouden Zero TT. (2009)

Daarnaast was Child de enige die naast, Bruce Ansty op de miljoenen kostende Mugen, die deze week drie volledige rondes gereden heeft.

Child kwam met uiteindelijk met een eindsnelheid van 157,7 km/h over de finish!

De standaard elektrische motor is minimaal "geprepareerd" voor het gebruik op de track. De koplampen, richtingaanwijzer en de kentekenplaathouder zijn gedemonteerd. Omdat er een klein beetje olie in zit is ook de olieplug geborgd. Er zijn verder geen aanpassingen gedaan aan deze motor.

Deze elektrische motor is naast snel ook nog eens super snel op te laden, dmv. Fastcharging (20 min)

 

Bron: http://www.motorcyclenews.com/sport/tt-road-races/2017/june/tt-2017-mcn-make-history-with-first-production-electric-laps/#.WTbFESdG9yI.twitterNaar het overzicht