Fiscale voordelen (NL)

Fiscale voordelen van een elektrische motorfiets.

Een elektrische motorfiets heeft naast het prettige rijden ook nog een aantal fiscale (belasting) voordelen. Dit bestaat uit een aantal subsidies en of vrijstellingen. De hieronder genoemde voordelen zijn landelijk van toepassing. Wij adviseren ook om te informeren bij uw lokale provincie of gemeente. Mogelijk zijn er nog extra subsidies om over te stappen op een elektrische tweewieler.

Motorrijtuigenbelasting (Wegenbelasting)

Onze overheid heeft volledig elektrische voertuigen en dus ook motorfietsen vrijgesteld van de wegenbelasting of MRB.

BPM (Belasting van Personenauto's en Motorrijwielen)

Volledig elektrische motorfietsen zijn ook vrijgesteld van de BPM.

Lokale subsidies

Lokale gemeenten of overheden dragen bij aan de transitie door lokale stimulansen. Deze worden verzameld op Nederland Elektrisch.

Ondernemersvoordelen1

De ondernemer heeft naast de bovenstaande voordelen nog een aantal andere voordelen. Omdat deze kosten vanuit uw bruto winst (of loonbelasting bij deeltijd ondernemer en werknemer) betaald worden, betaalt u ook nog eens minder inkomstenbelasting. De volgende voordelen zijn van toepassing op een elektrische motorfiets.

 

Om uw exacte voordeel te bereken adviseren wij contact op te nemen met uw eigen fiscalist of accountant. Indien u een offerte voor de berekening wenst, dan kunt u Contact met ons opnemen.

 

1) Deze extra informatie wordt als service geboden, Electric Motorcycles Nederland kan op geen enkele manier verantwoordelijk gehouden voor de toepasbaarheid in uw situatie. Het rekenvoorbeeld dient ter illustratie van de mogelijke (belasting)voordelen en subsidies.

2) Voor personen met een vrij beroep die geen recht op BTW-teruggave hebben mag de MIA (en Kia) over het bedrag incl BTW berekend worden.

Ontvang gratis en vrijblijvend een bod