Energica Bolid-E

31 oktober 2018

Innoveer om het leven van mensen te verbeteren, hun ervaringen uit te breiden, hun passies te ondersteunen en door hen toe te staan dingen te doen die ze voorheen niet konden doen. Een revolutionaire innovatie voor mobiliteit op twee wielen. Samsung Electronics Italia, in samenwerking met Energica Motor Company SpA, kondigde vandaag Smart Ride aan , een project dat een compleet nieuwe rijervaring brengt.

 
In Italië, een land waar de markt voor motorfietsen groeide, met een 4,3 % toename van registraties in de eerste helft van 2018 [1] , is stedelijke mobiliteit op twee wielen een cruciale kwestie, niet alleen met het oog op vermindering van emissies doorstroming van het verkeer, maar ook met het oog op technologische ontwikkeling voor de introductie van innovatieve oplossingen ten behoeve van motorrijders.

 Vanuit dit oogpunt is de samenwerking tussen Samsung en Energica, de eerste fabrikant van elektrische motorfietsen Made in Italy, een partnerschap ontstaan. Het delen van waarden, zoals een grote aandacht voor kwaliteit, onderzoek en technologische innovatie zijn de elementen die de ontwikkeling van dit hypermodern project mogelijk maakten, Smart Ride , dat een nieuwe manier van leven voor de motor voorstelt. Een oplossing die perfect aansluit bij de “Do What You Can Not” filosofie van Samsung, innovatie ten dienste van mensen en hun passies maakt het mogelijk om anderszins onbereikbare doelen te bereiken.

 

" Bij Samsung zijn we ons ervan bewust dat innovatie een fundamentele rol kan spelen omdat het ons in staat stelt revolutionaire projecten te realiseren die een directe impact hebben op het dagelijks leven. Juist om deze reden is onze inzet om nieuwe sectoren te blijven verkennen die ons in staat stellen om dankzij technologie technologie om te zetten in echte projecten", legt Francesco Cordani, hoofd van Marcom van Samsung Electronics Italia, uit. "Met het doel om een kwalitatief hoogwaardige oplossing te ontwikkelen, wilden we samenwerken met een waardevol merk in de wereld van tweewielers zoals Energica, dat dankzij zijn ervaring en innovatiebereidheid een partner van topkwaliteit is om deze reis te beginnen met de realisatie van het Smart Ride-project”.

 "We zijn trots om een wereldwijd referentiepunt als Samsung te ondersteunen in het Smart Ride-project", benadrukt Livia Cevolini, CEO van Energica Motor Company SpA , “Onze bedrijfsfilosofie is diep genesteld in de bekende Italiaanse Motor Valley, motoren en innovatie zit in ons DNA.  We hebben de behoeften van de markt geïnterpreteerd door te anticiperen op producten en oplossingen die uniek zijn in de wereld. We gingen verder dan de status-quo die de huidige technologie biedt, waardoor nieuwe knowhow  en innovatie wordt gecreëerd. Ik hoop dat de visie van Energica en Samsung in dit nieuwe Smart Ride-project een inspiratie kan zijn voor de ontwikkeling van elektrische mobiliteit in Italië en over de grens “.

SMART RIDE: HET BOLID-E PROTOTYPE

Het prototype ontworpen door Energica Motor Company voor Smart Ride is ontworpen op basis van de bestaande elektrische Eva EsseEsse9, de nieuwe beste elektrische motorfiets van het jaar 2018.

Energica Samsung Bolid-E Right Side

Het resultaat is "Bolid-E", een krachtige motor die het concept van snelheid als emotie verbetert: een futuristische beweging die Samsung-technologieën combineert met Energica expertise.

Energica Samsung Bolid-E Logo on left Side
Het logo zelf bevat dit concept door de grafische weergave van de koplampen in de tweede dimensie voor te stellen. De laatste zijn ontworpen als open ringen waar de wind kan doordringen om het gevoel van snelheid te benadrukken. Bolid-E is de evolutie van het basisprincipe van Eva EsseEsse9: een alchemie van passie en traditie die de toekomst projecteert.


SMART RIDE

Smart Ride, een project dat volledig in Italië wordt beheerd en ontwikkeld door Samsung en Energica, bestaat erin de interactie mogelijk te maken, via NFC en Bluetooth-verbinding, tussen de Samsung Galaxy Watch smartwatch [2] en de Energica motorfiets, waardoor de rijders een nieuwe manier geboden word om de ervaring met je eigen motor te beleven.

Energica Samsung Bolid-E Smartwatch

Bovendien is de Energica-fiets uitgerust met slimme spiegels. De head-up displays bestaan uit twee Samsung Galaxy A-serie [3] -apparaten die in de spiegels zijn geïntegreerd en die dankzij de video's die door de twee camera's - één achter en één aan de voorkant - op de fiets worden gegenereerd, de verkeersveiligheid radicaal veranderen door realtime beelden te analyseren en signalering aan de bestuurder van mogelijke gevaren en obstakels op zijn pad.

Energica Samsung Bolid-E Galaxy Mirrors - Head Up Display


VER VAN DE MOTOR

Dankzij de interactie met de Samsung smartwatch [4] via de speciale “MyEnergica" -app [5] , kan de motorrijder zijn Energica motorfiets beheren via Bluetooth, waarbij hij de laadstatus van de batterij en de relatieve actieradius raadpleegt net als de positie van de motorfietsen op de kaart (dankzij de geïntegreerde GPS op de fiets). Het is ook mogelijk om in real time het gemiddelde verbruik van het voertuig, de aanwezige batterijcapaciteit, reisinformatie zoals totale en gedeeltelijke kilometerteller (TRIP) en voertuigprestaties (snelheid, koppel, vermogen, tpm) te bekijken. Door de Horn-functie kan de rijder de claxon rechtstreeks laten klinken vanaf de Samsung smartwatch om deze te lokaliseren of als afschrikmiddel voor personen met de verkeerde intenties.


KEYLESS STARTEN

Samsung en Energica revolutioneren ook de manier om de fiets te starten: via de interactie (NFC) tussen de Galaxy Watch en het voertuig is het mogelijk om een virtuele sleutel te maken die, wanneer de smartwatch wordt benaderd naar de ontvanger op de “tank”, de motor kan starten.

Energica Samsung Bolid-E Heads Up display

Bovendien kan de rijder zijn virtuele sleutel delen met een selectie van contactpersonen uit zijn adresboek. Voordat u vertrekt, kunt u ook uw bestemming instellen en beginnen met het opnemen van de route.


REIZEN

Smart Ride is een project dat niet alleen de motorbeleving wil innoveren, maar ook een hoog niveau van veiligheid op de weg wil garanderen. Dankzij de slimme spiegels, het Samsung Head-up Display, kun je zonder enige afleiding onderweg nuttige informatie bekijken, zoals mogelijke obstakels, de aanwezigheid van voertuigen in blinde vlekken en voetgangers op de rijbaan. Bovendien kunt u tijdens de reis de aanwezigheid van de diverse AC laadpunten of DC (Snelladers) in de buurt van de motor zien, dankzij de GPS die is geïntegreerd in de Samsung Galaxy Watch.


HERLEEF EMOTIES EN DEEL PASSIES

De rijervaring van Energica wordt gekenmerkt door snelheid en prestaties: door het inschakelen van de Track Recording kan je de emoties van de reis herbeleven op uw Samsung Smart TV [6] dankzij de opname van de camera's geïntegreerd in de motor en de gegevens vastgelegd door de smartwatch. Dankzij Smart Ride kan de Energica-motorrijder zijn passie delen met vrienden via de functies van Track Sharing en Key Sharing. Om de meest effectieve beveiliging te garanderen, hebben Samsung en Energica een bewakingssysteem op afstand voor de motorfiets geïmplementeerd, voor gebruik door meerdere gebruikers. Het is mogelijk om op een kaart de huidige positie van de gebruiker en zijn bewegingen weer te geven, een straal te definiëren waarin de motor kan worden gebruikt en gewaarschuwd te worden wanneer deze te ver komt.

 


[1] Vergelijking op halfjaarlijkse basis 2017 vs 2018, ANCMA-rapport - 3 juli 2018.

[2] De oplossing is compatibel met Samsung GearS3 Smartwatch of hoger

[3] Samsung "Head-up Display" - Galaxy A8 met smartphone-functionaliteit uitgeschakeld.

[4]  De oplossing is compatibel met Samsung GearS3 Smartwatch of nieuwer

[5] Applicatie beschikbaar op Samsung smartwatch-apparaten - Samsung GearS3 of hoger

Bron: www.energicamotor.comNaar het overzicht