Dag 1 - De waterdoop 460 km! #MyElectricTour

01 juni 2018

De waterdoop, 1e dag 460 km!

Vrijdagmorgen, 1 juni. De 1e dag van iets unieks. Na een kleine briefing over de Energica motoren, gaan de 1e deelnemers op weg voor wat waarschijnlijk de zwaarste dag gaat worden in de 1e 10-daagse motortour naar de Energica fabriek in Modena, Italie. Misschien niet om de de km's die gereden gaan worden, maar omdat het voor bijna alle rijders de 1e keer is dat ze op een elektrische motor rijden is het wel een vuurdoop. Of zoals later blijkt, meer een waterdoop. 

 

dag-1-route.png

Om de kleine 500 km naar het 1e hotel te overbruggen zal er onderweg geladen moeten worden. Alle motoren zijn voorzien van een TomTom Rider 550 met voorgeprogrammeerde routes Als extra zijn ze ook voorzien van de EvPoi om laadpunten te kunnen vinden.

CCS Laadplein van Innogy

Op de foto hierboven een laadplein van maar liefst 6 CCS aansluitingen. Als je met 8 motoren tegelijk onderweg bent is dat wel een uitkomst. Helaas ondervonden we toch wel wat problemen met deze laders. Van de 6 CCS snelladers bleken maar 2 af en toe te  werken, ondanks de vriendelijke hulp van Innogy, blijken deze door (deels door de EU-gesubsideerde) laadpalen toch niet probleemloos te werken. 

Voor de deelnemers is de 1e dag echt een beproeving geweest. Het rijden op een elektrische motor, het navigeren met een nieuwe navigatie en dan ook nog het snelladen en dat ook nog eens met 8 motoren tegelijk of vlak na elkaar. 

Uiteindelijk is iedereen op eigen kracht bij het hotel gekomen!

 

Bron: www.electricmotorcycles.nlNaar het overzicht