Energica introduceert nieuwe modellen voor 2021

10 november 2020

Energica RS versie - Kun jij het aan?

Prestaties door race ervaring.

Energica's 2021 aanbod gaat van krachtig naar nog krachtiger dankzij de race ervaring opgedaan in de MotoE™ en presenteert de RS versie van alle + modellen.

"De RS versie is voor de veeleisende motorrijder door race-afgeleide prestaties toe te voegen aan de bestaande + modellen." volgens Giampiero Testoni, CTO van Energica 

 

 Energica RS Line Up!

De afkorting RS staat voor "Reparto Sportivo" dat vrij vertaald "Sport Afdeling" betekent. Het is een ode aan het team dat verantwoordelijk is voor 10 jaar van ongelooflijke innovatie en engineering aan zowel de straat- als racemotoren,  en deelname aan de MotoE™. Een decennium van innovatie heeft de Electric Motor Valley in Italië gecreëerd. 

De VCU in de RS versies beschikt over nieuwe mappings and parameters, die de prestaties en het opwindende racekarakter van de racemotoren uit de MotoE™️ naar de 2021 RS versies brengen. De nu al adembenemende en voor Energica typerende acceleratie is nog eens met twee tiende seconde verbeterd ten opzichte van de bestaande + modellen: 2.6 s 0 -100 km/u

Energica Eva Ribelle RS

"Deze eerste twee seizoenen van de MotoE™ hebben bijgedragen aan het creëren van een enorme hoeveelheid ervaring die continue wordt overgedragen naar de weg modellen. Van "Race to Road" excelleren we in ons vakgebied. De innovaties die we dit jaar presenteren zijn hier duidelijk een voorbeeld van, vervolgt Testoni.

De RS modellen kunnen vanaf november besteld worden, uiteraard met de nu ook al standaard beschikbare functies zoals snelladen, 4.3" TFT Kleuren scherm, Regina (14/44) 525 O-Ring ketting, Traction Control, Cruise Control en de parkeer-assistent. 

Energica EsseEsse9+ RS

Naast de MY2021 RS versies blijven de de basis (13.4 kWh) en de + (21.5 kWh) modellen beschikbaar. 

Kit Corsa Clienti

De nieuwe Customer Corsa Kit is specifiek voor de Ego+ ontworpen en ontwikkeld en is bedoeld voor die klanten die van het Energica Ego+ -seriemodel een echte circuitmotor willen maken, inclusief alle elektronische en technische kenmerken die rechtstreeks zijn afgeleid van de Ego Corsa, dé racemotor van de Enel FIM MotoE ™️ World Cup.
De onderdelen van de Kit Corsa Clienti zijn door testcoureurs van Energica op het circuit getest. De remmen en vering zijn afgeleid van de racerij en bieden maximale prestaties, wegligging en betrouwbaarheid.

Energica Ego+ Sports Black with Kit Corsa Kit Clienti

 

Bron: www.electricmotorcycles.nl


Naar het overzicht