Experience Electric - Try Electric - Ducati Club Race

26 mei 2018

Experience Electric - Try Electric - Ducati Club Race

Electric Motorcycles grijpt de 39e Ducati Club race aan, om het publiek met een voorliefde voor Italiaanse motoren, kennis te laten maken met de elektrische motoren van het eveneens Italiaanse Energica. In het paddock tonen we de Energica Ego, Eva en de nieuwe Energica EsseEsse9. Daarnaast laten we zien hoe het snelladen werkt en kun je bij Electric Motorcycles terecht met alle vragen over het elektrisch rijden.

Tijdens de Ducati Club Race proef je de historische sfeer op de motoren van de toekomst,  samen gebracht op een unieke manier. Rij met een elektrische Energica, Ego, Eva of EsseEsse9 een gedeelte van het historische TT-circuit van Assen. Op de zondag is het zelfs mogelijk om zelf met een Energica op het circuit te rijden. (lees meer)

Wil je proefrijden op één van de elektrische Energica modellen, neem dan deel aan deze unieke Try Electric, vergeet dan niet je rijbewijs en motorkleding mee te nemen.

We starten vanaf het circuit, je kunt je op locatie melden bij Electric Motorcycles. De 1e sessie start om 11:00

Kosten voor deelname: € 25,- 

Energica

Energica Ego, Eva en EsseEsse9 zijn gebaseerd op hetzelfde in Italië ontwikkelde rijwielgedeelte, aandrijving en design. Met 3D-geprinte en speciaal gefreesde onderdelen, Marzocchi en Bitubo (of optionele Ohlins) vering, Brembo remmen en het gepatenteerde eABS zijn dit de meeste ge-avanceerde elektrische motoren die er zijn. Daarnaast is het snelladen (20 minuten naar 85%) standaard op al deze machines. De instelbare motor en regenerative mappings zijn aangepast aan de toepassingen van de verschillende types. De standaard Eva en EsseEss9, zijn met hun 80 kW en 180 Nm al goed bedeeld. De Eva 107 en de Ego beschikken zelfs over 107 kW en 200 Nm.Naar het overzicht