Voordelen voor ondernemers

Ondernemersvoordelen1

De ondernemer heeft naast de bovenstaande voordelen nog een aantal andere voordelen. Omdat deze kosten vanuit uw bruto winst (of loonbelasting bij deeltijd ondernemer en werknemer) betaald worden, betaalt u ook nog eens minder inkomstenbelasting. De volgende voordelen zijn van toepassing op een elektrische motorfiets.

Een rekenvoorbeeld1 met maximaal voordeel:

U schaft een Energica EsseEsse9 aan voor € 24.995 D.m.v. van uw BTW aangifte krijgt u € 4.338,- aan BTW2 terug. Door het aanvragen van de MIA ontvangt u een te verrekenen subsidie van 27%. Dit is een bedrag van € 5.577 Door het toepassen van de KIA mag u nog eens 28% aftrekken, dit is een bedrag van € 5.784. Daarnaast heeft u mogelijk recht op een MKB winstvrijstelling va 14%, in dit rekenvoorbeeld € 3.760,-

Het uiteindelijke voordeel hangt af van het aantal procenten inkomstenbelasting dat u betaald. 

In het geval van een 52% inkomensbelasting is de netto investering dan € 3.484,-

Om uw exacte voordeel te bereken adviseren wij contact op te nemen met uw eigen fiscalist of accountant. Indien u een offerte voor de berekening wenst, dan kunt u Contact met ons opnemen.

 

1) Deze extra informatie wordt als service geboden, Electric Motorcycles Nederland kan op geen enkele manier verantwoordelijk gehouden voor de toepasbaarheid in uw situatie. Het rekenvoorbeeld dient ter illustratie van de mogelijke (belasting)voordelen en subsidies.

2) Voor personen met een vrij beroep die geen recht op BTW-teruggave hebben mag de MIA (en KIa) over het bedrag incl BTW berekend worden.

Ontvang gratis en vrijblijvend een bod